NPK Gullmerke 2012

OI 06.05.12

NPK Gullmerke til Arne OttemTFK Gullmerkemann og Æresmedlem Arne Ottem fikk på Norsk Pointerklubbs representantskapsmøte 06.05.12 tildelt NPK's Gullmerke.

Utmerkelsen gis til personer som har gjort en særdeles god innsats for sin raseklubb.

Arne Ottem er vokste opp med pointere helt fra barneben av. Hans far Einar Ottem hadde flere pointere i sitt eie og var en ivrig jeger, og på den tiden var jaktterenget like utenfor studøra i Storskogen på Tromsøya.

 

Arne ble bitt av basillen og med NUCH og NPK Elitehund Gappo 11152/78 (NJCH Tarras - Radia)ble det gode premier både i AK og VK med 1.pr VK på Nordreisaprøven i 1988 som beste resultat. Deretter kom ”villstyringen” Snowball 20973/83 ( Viroas Hannibal - The Mississippi Bell) i hus. Snowball var bror til velkjente Sir Satan til Johan B. Steen og egnet seg best på de store vidder. En vinterjakt tur med Snowball tok han helt av og gikk som en strek rett fram på finnmarksvidda til han var å se som en liten prikk i horisoten, og det var det siste de så til han den dagen. Sent på kvelden kom en same kjørende på skuter inn i leiren, og hvem andre enn Snowball satt bakpå, hoppet av og tuslet inn i leiren.

PhiArne’s neste hund har satt solide spor etter seg både på jaktprøver og i avl her nord NPK Elitehund Phi 18689/87 (NJCH Hopfossens Grim – Tarpans Trutt) som hadde 3 x 1.pr VK på jaktprøve som beste. Men Phi er best kjent som far til INT NJCH SJCH NMFHv04 Loke og NJCH Kari- Mor som til sammen har hentet 30 x 1.pr VK på jaktprøver. Til sammen har Phi avkommene erobret 163 premieringer fordelt på 16 individer.

I den senere tid har Arne som fylte 70 år forrige år for det meste jaktet med sine pointere og vært lite innom prøvesporten. Det vi her nord forbinder mest med Arne Ottem er hans alltid tilstedeværelse på pointertreff, pointermøter, og på hundebordet til TFK hvor han smitter oss alle med sin hengivenhet for pointeren, hans rolige vesen og alltid positive vesen.

Arne jobbet som grafiker i Bladet Nordlys helt til han gikk av med pensjon, og for han var det helt naturlig å bruke sine kunnskaper for å spre informasjon om fuglehunden og fuglehundfolket her nord. Fra og med 1980 tom 2002 jobbet han uttallige timer på fritiden som ildsjel og grafiker for Fuglehunden i Nord som i 1991 skiftet navn til Nord-Norsk Fuglehundnytt. Da bladet opphørte i 2002 pga av at Tromsø Fuglehundklubb vedtok å starte sin egen hjemmeside www.tfk.no gikk Arne etter hvert inn i web utvalget og har sitt virke der den dag i dag.

I 2009 fikk han henvendelse fra NPK om har kunne tenke seg å være med i NPK Årbok komiteen da daværende årbokredaktør valgte å takke av. Arne som det JA mennesket han er tok utfordringen på strak arm og har gjort en kjempejobb med å produsere NPK Årbok 2009, 2010 og 2011.